• Restaurace Kopyto
  • Restaurace Kopyto
  • Restaurace Kopyto
  • Restaurace Kopyto
  • Restaurace Kopyto
  • Restaurace Kopyto
FB
TW
TA
MA

Otevírací doba

Pondělí 11 - 24
Úterý 11 - 24
Středa 11 - 24
Čtvrtek 11 - 24
Pátek 11 - 01
Sobota 12 - 24
Neděle zavřeno
ISIC
Sleva 10% pro držitele
ISIC, ITIC, ALIVE

Čepovaná piva


Pilsner

Pilsner Urquell

Plzeňský Prazdroj má plnější odstín zlaté barvy než jiná světlá piva. Díky trojnásobnému rmutování a použití kvalitního ječmene zanechává mimořádně lahodný sladový tón, plný, ale příjemně stravitelný, což zvyšuje pitelnost plzeňského piva. Vybrané odrůdy žateckého chmele dávají plzeňskému pivu typické aroma, které v ústech připomíná heřmánek. Se 4,4% alkoholu nepatří Plzeň mezi silná piva, přesto se vyznačuje vyrovnanou hořkostí pocházející z chmele a přirozenou sladkostí díky sladu.


Plzeňský Prazdroj vám načepujeme v těchto podobách:

Mlíko

Čepuje se do pečlivě umyté a především čistou, studenou vodou vypláchnuté sklenice, mírným škrcením kohoutu. Účelem je naplnit sklenici až po okraj pivní, krémovou až smetanovou pěnou, která je pitelná a plná piva, na první pohled připomínající sklenici mlíka. Odtud její název. Mělo by se pít u výčepu a na jeden zátah – na ex.

Šnyt (Košt)

Vznikl v dobách kdy výčepní před každým čepováním nového sudu zkoušeli kvalitu piva ve sklepích. Je to fakticky malé pivo v půllitru, ale nemusí být. Pivo má bohatou pěnu a zároveň si zachovává všechny své nejlepší vlastnosti. Velice oblíbený způsob pití piva u znalců.

Hladinka

A konečně se dostáváme k vrcholu mistrovského umění čepování piva na jeden zátah. Pivo čepované „na hladinku“ je typické hustou krémovou pěnou. Taková pěna je na rozdíl od suché „čepice“ mokrá a plná piva. Pěna je na povrchu jemná a rovná, po napití kreslí po stěnách sklenice kroužky, tzv. hladinky.


To vše v našem Plzeňském restaurantu tvoří celkovou harmonii, ve které si návštěvník najde to pravé k tomu správnému pivnímu zážitku.